Ghid pentru pescuitul cu barca

Ghid pentru pescuitul cu barca

Un aspect interesant al dețineți o barcă este găsirea tuturor noilor activități pe care le puteți încerca. De la practicarea sporturilor nautice până la vizionarea unui film pe barca dvs., vă puteți bucura de multe activități diferite. Mulți iubitori de apă se bucură de pescuit și nu există nimic ca pescuitul de pe o barcă.

Puteți pescui în diferite corpuri de apă și puteți descoperi noi creaturi pe măsură ce le învârtiți. Pescuitul este o modalitate distractivă de a petrece timpul cu prietenii sau familia pe barca dumneavoastră.

De ce ai nevoie pentru a pescui pe barcă?

Va trebui să vă pregătiți barca cu unelte și echipamente adecvate de pescuit înainte de a ieși pe apă. Având echipamentul de pescuit potrivit, călătoria dvs. de pescuit poate fi de succes și sigură pentru fiecare persoană de pe barcă.

Indiferent dacă sunteți începător în pescuitul pe o barcă sau nu ați mai pescuit de ceva timp, vă puteți pregăti cu echipamentul potrivit.

Mulinetă și lansetă de pescuit

Cel mai important articol pentru a aduce la pescuit este undița ta. Sunt concepute pentru a vă ajuta să vă aruncați firul departe în ape mai adânci și să vă aduceti la bord peștii mari si grei. Undița pe care o selectați depinde de câțiva factori, inclusiv de tipul de pește pe care îl prindeți și de corpul de apă în care pescuiți. Puteți diferenția undițele după capacitatea de răspuns, acțiune, rezistență și conicitate.

Mulineta de pescuit este al doilea articol ca importanță. Mulineta de pescuit ține firul de pescuit și facilitează înfășurarea acestuia. Există câteva tipuri de mulinete de pescuit, cum ar fi mulinete spincast, mulinete spinning sau mulinete baitcasting. Fiecare tip are argumentele sale pro și contra pentru fiecare tip de pescuit și nivel de expertiză. O alegere bună pentru pescuitul cu barca și pentru începători este mulineta spinning.

Cârlige

Configurați-vă firul de pescuit cu un cârlig pentru a adăuga momeala și a prinde peștele. Este util să aduceți o cantitate suficientă de cârlige dacă trebuie să vă tăiați firul sau dacă acesta cade.

Puteți alege dintre diferite tipuri de cârlige în funcție de tipul de peste și de momeala folosită.

Firul de pescuit

Firul de pescuit este un alt element esențial de care veți avea nevoie pentru excursia dvs. de pescuit cu barca. Îl vei alimenta prin lansetă și mulinetă, astfel încât să poți arunca o linie. Mulineta dvs. poate veni cu fir de pescuit dacă o cumpărați nouă.

Este util să aduci fir de pescuit suplimentar atunci când mergi la pescuit pe barcă. Este obișnuit ca firele de pescuit să se încurce pe stânci, geamanduri, crengi și alte structuri, așa că poate fi necesar să taiati firul si sa reîncordați mulineta.

Puteți alege dintre diferite culori, dimensiuni și greutăți, în funcție de ceea ce intenționați să prindeți și de unde pescuiți. Firul este evaluat după vizibilitate, castabilitate și elasticitate. Când pescuiți în apă agitată sau adâncă, cu pești mai mari, veți avea nevoie de o fir de pescuit puternic și greu pentru a vă ajuta să vă asigurati capturile. Dacă pescuiți în ape calme și limpezi, o linie subțire și usoara va fi suficienta.

Momeli artificiale

Dacă preferați să utilizați momeală artificială, asigurați-vă că vă aduceți momelile în excursia de pescuit cu barca. Nalucile imită înotul peștilor, așa că vor atrage atenția creaturilor pe care încerci să le prinzi.

Nalucile vin în diferite forme, dimensiuni, culori și modele, astfel încât oamenii să poată vâna anumite tipuri de pești sau să aibă capturi reușite în diferite condiții meteorologice sau de apă. Nalucile de culoare mai deschisă funcționează bine în apele limpezi, astfel încât să nu pară prea deplasate, în timp ce nalucile de culori strălucitoare sunt potrivite pentru apele tulburi, astfel încât peștii să le poată observa.

Momeală vie

Majoritatea oamenilor pescuiesc cu momeală vie sau înghețată atunci când merg la pescuit pe o barcă. Peștii sunt atrași de diferite tipuri de alimente, așa că poți alege dintre diverse momeli. Tipul de momeală pe care îl utilizați depinde și de apa în care pescuiți. Pentru pescuitul în apă dulce, probabil că veți folosi plevuşcă sau viermi pentru momeală. Dacă pescuiți în apă sărată, veți folosi momeală precum calmarul, pește mic sau creveți.

Puteți găsi momeală la un magazin local de momeală, sau unele magazine mari obișnuite vor avea momeală în secțiunea lor de pescuit si vânătoare.

Bobber

Bobberii sau plutitoarele sunt accesorii de pescuit care te pot ajuta să știi când ai o captură pe linie. Veți instala bobberii pe linie și ei vor sta la suprafața apei odată ce vă aruncați firul. Bobberul se va scufunda sub apă când prindeți un pește, anunțându-vă că este timpul să vă învârtiți firul.

Puteți folosi diferite tipuri de bobberi pe fir. Cele mai recunoscute sunt circulare și sunt jumătate roșii și jumătate albe. Alți bobberi au formă mai lungă sau sunt fabricați din plută. Este ușor să atașați bobberii pe fir și puteți ajusta poziția bobber-ului în funcție de cât de adânc vreti sa ajunga firul în apă.

Plumbi

Plumbii se atașează și vă ajută să vă ingreunati firul, astfel încât naluca ușoară sau cârligul să nu plutească la suprafață. Puteți adăuga unul sau mai multi plumbi și puteți schimba sistemul în funcție de locația în care pescuiți sau de tipul de pește pe care doriți să-l prindeți.

Plumbii pot fi realizati din plumb, wolfram, bismut, alamă sau oțel. Puteți găsi plăcuțe de diferite forme și dimensiuni, așa că aduceți câteva tipuri diferite în călătoria dvs. pentru a avea opțiuni pentru instalațiile dvs. de pescuit cu barca.

Cutter de fir

Firul de pescuit este puternic și durabil, așa că veți avea nevoie de un tăietor de fir atunci când vă decideți să schimbați firul de pescuit sau dacă se blochează pe unele stânci sau alte elemente din apă. Puteți achiziționa un anumit tăietor de linie sau puteți utiliza alte articole, cum ar fi un cuțit de pescuit, clești sau alte unelte.

Clește

A avea o pereche de clestieste benefic pentru calatoria ta de pescuit pe barca. Uneori, veți avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a ajunge la cârligele din interiorul gurii peștelui, iar cleștii pot face treaba. Ele pot ajunge adânc în gura peștelui și vă pot proteja mâinile și degetele de dinți sau ghimpi. Puteți folosi orice tip de clește, dar există unii care au forme unice care pot ajunge mai bine în interiorul gurii peștelui.

Trusă de prim ajutor

Pescuitul este o activitate distractivă de care te poți bucura pe barca ta de pescuit, dar este important să fii pregătit pentru orice accidente sau răni care apar. Aduceți cu dvs. o trusă de prim ajutor atunci când mergeți la pescuit sau păstrați una pe barca dvs. în orice moment.

Ochelari de soare și protecție solară

Veți petrece mult timp afară, așa că ar trebui să vă protejați ochii și pielea de razele soarelui cu ochelari de soare și protecție solară. Este foarte important să aduci protecție solară și ochelari de soare pe barcă, deoarece ești expus la mult soare pe apă. Purtați alte echipamente de protecție, cum ar fi pălării și îmbrăcăminte de protecție, pentru a rămâne confortabil în timp ce sunteți la soare toată ziua.

Trusa de unelte

Veți avea nevoie de o trusa de unelte pentru a depozita toate accesoriile dvs. de pescuit, cum ar fi nalucile, cârligele etc. Organizați-le într-o cutie de echipament care este făcută pentru produse de pescuit.

Puteți depozita alte articole în trusa dvs., cum ar fi cleștele, tăietorul de fir și alte produse pe care le aduceți în călătoria dvs. de pescuit. Trusele vin în diferite dimensiuni, astfel încât să o puteți găsi pe cea care se va potrivi tuturor articolelor dvs. și vă va oferi spațiu pentru a vă mări colecția.

Suportul de lansetă

Un instrument util pe care îl puteți adăuga la barca dumneavoastră pentru excursiile de pescuit este un suport pentru lanseta. Puteți adăuga un singur suport sau găsiți modele care pot ține mai multe lansete. Acesta se atașează la barca dvs. și are un loc unde să se monteze lanseta, astfel încât să puteți avea mâinile libere în timpul călătoriei dvs. de pescuit.

Lada frigorifică

Indiferent dacă aveți nevoie de un loc în care să vă păstrați băuturile preferate sau pentru a stoca capturi grozave, aduceți un cooler plin cu gheață în călătoria dvs. de pescuit.

Unii oameni pescuiesc pentru distracție, în timp ce alții pot pescui pentru mâncare. Este important să verificați cu reglementările locale ce pește puteți păstra.

Instrument de măsurare

Dacă intenționați să păstrați unele dintre capturile dvs. în timpul excursiei de pescuit, asigurați-vă că aduceți cu dvs. un instrument de măsurat. Reglementările locale de pescuit vor explica cerințele privind dimensiunea peștilor pe care îi puteți păstra și pe care trebuie să îi aruncați înapoi. De asemenea, este util să știi cât de mare este cea mai mare captură a ta.

Mănuși

Deoarece veți prinde pești cu care nu sunteți familiarizat, este benefic să purtați mănuși atunci când manipulați pește. Unii pești pot avea aripioare ascuțite sau otrăvitoare, așa că purtarea mănușilor vă va menține în siguranță atunci când desprindeți peștii sau îi țineți pentru o fotografie.

Unde să pescuiți din barcă

Frumusețea pescuitului din barcă este să decizi unde te vei aventura pentru excursia ta de pescuit. Diferite corpuri de apă găzduiesc diverși pești și veți avea o experiență diferită explorând noi locații de plimbare cu barca.

Unele dintre locurile în care puteți merge la pescuit cu barca dvs. includ:

  • Pescuit la apă dulce: Dacă îți scoți barca pe lac sau pe râu, vei avea o experiența de pescuit în apă dulce nemaipomenita. Pescuitul în apă dulce este minunat pentru începători, deoarece veți ști ce pești puteți prinde. În locurile de pescuit în apă dulce, veți găsi specii precum păstrăv, știucă, bas, somn și altii.
  • Pescuitul la apă săratăPescuitul de-a lungul coastei este o experiență de care vă veți aminti. Veți explora apele mării sau oceanului și veți prinde diverse specii în excursia de pescuit cu barca. O parte distractivă a pescuitului în apă sărată este că nu știi ce vei prinde - poți vedea ce este obișnuit în acea zonă, dar poți trage aproape orice creatură marină.
  • Pescuitul marin de adâncimeDacă doriți să prindeți niște pești de mărimea unui monstru, explorați posibilitățile pescuitului de adâncime. Marea deschisa găzduiește niște pești uriași și, la fel ca pescuitul tradițional cu apă sărată, nu știi niciodată ce vei agăța pe firul tău de pescuit.

Sfaturi pentru pescuitul pe barcă

Acest ghid pentru pescuitul pe o barcă vă poate ajuta să aveți o excursie de pescuit grozavă cu barca dumneavoastră. Înainte de a vă împacheta echipamentul și de a porni spre apă, consultați aceste sfaturi utile despre ceea ce trebuie să știți pentru a pescui pe o barcă:

  • Alegeți o nalucă care se potrivește cu culoarea apei și a împrejurimilor. Aduceți mai multe culori în cazul în care nu primiți nicio mușcătură pentru o anumită nalucă.
  • Folosiți unelte și accesorii care se corelează cu dimensiunea peștelui pe care încercați să-l prindeți.
  • Încercați să pescuiți devreme sau târziu. Peștii tind să muște mai devreme dimineața sau chiar la amurg.
  • Aflați despre mareele și curenții din locația dvs. de pescuit.
  • Încercați să utilizați cârlige noi sau ascuțiți cârligele uzate.
  • Selectați firul de pescuit potrivit. Puteți găsi diferite mărci pentru pescuitul cu apă dulce și sărată.
  • Asigură-te că momelile tale arată cat mai realist.
  • Potriviți-vă nalucile cu tipul de hrană care îi place peștele dvs.
  • Informați-vă înainte de a pleca într-o nouă locație de pescuit. Vezi ce pești sunt comuni în zonă și ce poți păstra.
  • Setați tracțiunea tamburului astfel încât firul să fie mai puțin probabil să se rupă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!