Ghid de pescuit pentru începători

Ghid de pescuit pentru începători

Pescuitul este o activitate uimitoare.

Este un mijloc de existență, un hobby și un sport în care se angajează milioane de oameni de pe tot globul.

Pentru oamenii care nu au pescuit niciodată până acum, ar putea părea puțin confuz, dar nu este chiar atât de greu. Necesită doar pregătire, niște cunoștințe pe care le vom împărtăși, răbdare și unelte de pescuit.

Sfaturi de pescuit pentru începători

Prinderea peștelui poate fi foarte distractivă; de fapt, captura este motivul pentru care majoritatea începătorilor învață să pescuiască. Dar prinderea este un proces și cu cât începătorii se pregătesc mai bine, cu atât prind mai mulți pești. Mai jos sunt câteva sfaturi de pescuit pentru începători pentru a ajuta la creșterea capturilor.

Siguranța pe primul loc

Aceasta înseamnă siguranța pescarului. În timp ce majoritatea pescarilor tind să-și amintească articole precum cremă de protecție solară, echipament de ploaie și o trusă de prim ajutor, începătorii tind să uite de elementele esențiale care nu sunt legate de pescuit, cum ar fi să aducă o sticlă de apă potabilă. Menținerea sănătății și a hidratării este cheia unei zile plăcute de pescuit.

Sfaturi și trucuri pentru pescuitul cu barca

Pe lângă purtarea întotdeauna a unui dispozitiv personal de flotație adecvat atunci când se află pe apă, indiferent de dimensiunea bărcii, spațiul este adesea limitat în bărci, iar mișcarea lansetei se poate dovedi mult mai dificilă într-o barcă decât pe uscat. Pentru a face mai ușoară aducerea la bord a capturii, lăsați fir cel puțin o lansetă lungime atunci când vă învârtiți captura și ridicați firul în sine din apă. Lungimea suplimentară a firului vă va împiedica lanseta să reacționeze brusc la mișcarea peștelui care se agită, ceea ce este util în special atunci când nu aveți spațiu pentru a pune lanseta jos.

Apă dulce vs. apă sărată

Puțini începători sunt introduși în pescuitul în apă sărată de la început, din cauza lipsei de acces la o coastă cu apă sărată. Ca rezultat, pescuitul pe lac pentru începători este o introducere mai comună în pescuitul cu barca pentru pescarii noi.

Tehnica monturii

Nicio listă de sfaturi de pescuit pentru începători nu poate fi completă fără o discuție despre monturi. Există două motive pentru care montura este importantă. În primul rând, un nod de pescuit puternic și bine legat nu se rupe când pui cârligul. În al doilea rând, anumite noduri vă ajută musca sau momeala să "înoate" într-un mod care imită momeala naturală. Dar numai dacă exersați folosirea nodului de pescuit corect pentru momelile dvs. De exemplu, în pescuitul cu muscă, un nod Turle este un nod fix grozav care face ca muștele tale uscate să derive în mod corespunzător. Desigur, montura este doar o parte a ecuației.

"Înotați" momeala corect

Gândiți-vă la modul în care momeala dvs. se mișcă în mod natural prin apă și încercați să o imitați cu vârful lansetei și cu viteza mulinetei. Trageți în sus de vârful lansetei și mulinați pentru a aduna firul în timp ce mențineți contactul cu naluca. Dacă pur și simplu arunci și tragi firul cât de repede poți, năluca ta nu va arăta naturală și vei fi norocos dacă primești o mușcătura. Mișcați năluca așa cum vă dictează locul de pescuit și veți avea mai mult succes.

Schimbă tactica

Pentru începători, apa liniștită este distractivă, deoarece pot vedea atât momeala, cât și mușcătura. Dar dacă nu se întâmplă, un sfat esențial de pescuit pentru începători este să știe când să schimbe tactica. O schimbare tactică este să aruncați momeala mai adânc (sau mai departe dacă pescuiți în derivă) până când descoperiți unde sunt peștii. Adăugați sau scădeți greutatea când pescuiți cu momeală sau utilizați o altă momeală. Dacă diferitele momeli și adâncimi nu vă îmbunătățesc situația, cealaltă alegere tactică este să schimbați locațiile. Deplasați-vă pentru a găsi peștele. Acoperiți apa cu aruncări circulare. Faceți câteva aruncări în zona din stânga voastră. Fă câteva în față. Apoi fă mai mult în dreapta ta. Dacă ați acoperit zona, adâncimi diferite și ați folosit o nalucă diferită și nu ați prins nimic, treceți la un nou loc de pescuit.

Răbdare

Pescuiți unde sunt peștii pentru a prinde mai mulți pești. Sună evident, nu? De fapt, este, dar a afla „unde sunt peștii” este rareori la fel de ușor ca aruncarea unui cârlig cu momeală lângă o masă de buruieni subacvatice. Pregătește-te să schimbi nalucile, cârligele, greutățile, nodurile și chiar tehnicile pe parcursul zilei.

Amintiți-vă, pescuitul este un proces și, cu cât tehnica este mai bună, cu atât veți prinde mai mult. Citiți sfaturi de pescuit despre tehnicile de aruncare pentru a deveni un expert în prinderea peștilor!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!