Cum să umflați corect o barcă gonflabilă KOLIBRI

Cum să umflați corect o barcă gonflabilă KOLIBRI
Bărcile gonflabile din PVC sunt realizate din baloane împărțite în mai multe camere ermetice, care sunt umflate cu aer folosind o pompă. La o anumită presiune, aerul conferă corpului unei bărci formă și rigiditate.

Tipuri de pompe pentru bărci

Amintiți-vă că de fiecare dată când ieșiți pe apă, fie că este vorba de pescuit sau de vânătoare, trebuie să existe o pompă la bord. Pentru umflarea bărcilor din PVC sunt folosite mai multe tipuri de pompe. Să le descriem pe fiecare dintre ele.

Pompă de picior

În mare parte, este pompa originală de la producătorul de bărci gonflabile.

Pompa originala de la firma KOLIBRI este realizata din plastic de inalta rezistenta, burduful pompei este din PVC, partea superioara a pompei are o suprafata nervurata care nu va lasa piciorul sa alunece la pomparea barcii. Pompa are un volum al camerei de 5 litri și un mod de pompare a aerului înăuntru și afară. O pompă mecanică cu picior pentru ambarcațiunile KOLIBRI este furnizată complet cu acestea.

Pompa electrica

O pompă specială pentru umflarea bărcilor este un compresor alimentat de o sursă de curent electric sau baterie. Adesea poate conține un manometru. Pentru a umfla barca cu o pompă electrică, ar trebui să acordați o atenție deosebită pentru a nu umfla excesiv barca, deoarece o astfel de pompă umple barca cu aer foarte repede. Pentru a fi în siguranță, puteți reduce limita setată cu 10-15% și apoi pur și simplu umflați barca la maxim cu o pompă de picior.

Compresor auto

Acest tip de pompă este conceput pentru umflarea anvelopelor auto. Poate avea diverse duze și adaptoare, un manometru pentru monitorizarea presiunii. Este alimentat de rețeaua electrică de bord a mașinii.

Nu recomandăm umflarea bărcilor cu un compresor auto și alte dispozitive de înaltă presiune.

Rețineți că, pentru a umfla orice barcă gonflabilă din PVC, cea mai bună opțiune este să folosiți pompa originală din kitul producătorului - garantează presiunea corectă în tuburi, va prelungi durata de viață a ambarcațiunii și vă va asigura siguranța pe apa.

Cum se umflă o barcă din PVC

Înainte de a umfla orice barcă gonflabilă, trebuie să citiți instrucțiunile.

Bărcile din PVC KOLIBRI au manual, care oferă informații detaliate despre modul de operare a unei bărci gonflabile.

Pentru a ieși pe apă pe o barcă gonflabilă, indiferent dacă este cu vâsle sau cu motor, există o anumită secvență de umflare și asamblare a bărcii.

  • Scoateți barca din sacul de ambalare.
  • Așezați barca pe o suprafață plană, fără pietre, ramuri și alte obiecte ascuțite care pot deteriora materialul de acoperire.
  • Dacă barca dumneavoastră este echipată cu o placă de podea, instalați-o pe fundul bărcii înainte de a o umfla.
  • Umflarea tuburilor ambarcațiunii se realizează prin supape de umflare. Pentru a comuta supapa în modul „umflare-reținere a aerului”, trebuie să apăsați o dată tija, astfel încât să se blocheze în poziția cea mai de sus. Atașați armătura pompei de picior la supapă.
  • Umflați ușor barca pentru a-i da o formă.
  • Apoi instalați scaunele. Apoi, instalați o traversă cu balamale, dacă există una în kit-ul modelului dvs. de ambarcațiune.
  • După aceea, umflați tuburile ambarcațiunii la presiunea nominală recomandată de producător. Dacă nu există un manometru, gradul de pompare poate fi determinat de sunetul de zgomot produs când bateți suprafața tubului cu mâna. Închideți supapa cu un capac. În caz contrar, nisipul și alte materii străine pot pătrunde în interior, ceea ce poate deteriora supapa.
  • Abia după ce barca este umflată complet, puteți atașa vâslele.

Secvența de umflare a unei bărci

Cum să umflați corect o barcă din PVC? În ce secvență ar trebui umflată barca din PVC? Astfel de întrebări sunt adresate de proprietarii de bărci gonflabile.

Pentru început, să presupunem că o barcă gonflabilă are mai multe părți gonflabile – un tub, o chilă gonflabilă și un fund gonflabil (în funcție de model).

Un tub al unei bărci gonflabile are un număr diferit de camere și o anumită secvență de umflare.

O barcă cu vâsle are în majoritatea cazurilor doar două camere (prora și pupa). O barcă cu motor poate avea de la trei până la cinci sau mai multe camere ale unui tub.

Conform statisticilor de exploatare, in cele mai multe cazuri oamenii deterioreaza cel mai des prova barcii, de aceea recomandam sa umflati mai intai pupa barcii. De ce este asta? O barcă gonflabilă are camere, între care se află un despărțitor (membrană) sub formă de con. Funcția sa este de a egaliza presiunea în camerele unui tub gonflabil. În funcție de secvența de umflare a tuburilor, despărțitorul se mișcă în direcția opusă, așa că dacă ați umflat mai întâi partea de la pupa (spate) și din anumite motive ați deteriorat prova bărcii, presiunea în partea de pupa nu va scădea, prin urmare veți putea înota în siguranță până la țărm.

O barcă cu motor este umflată după același principiu. Dacă barca dumneavoastră este echipată cu supape de bypass, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să umflați camerele în care sunt instalate supapele de bypass. De regulă, supapele de ocolire sunt instalate în pupa bărcii. Chila din barcă trebuie umflată ultima.

Presiunea nominală într-o barcă din PVC

Înainte de a umfla barca, citiți instrucțiunile de utilizare, care oferă informații despre presiunea nominală din tuburile ambarcațiunii. Se recomanda respectarea presiunii nominale declarate de producator.

Presiunea crescută în tuburile bărcii duce la o tensiune excesivă a tubului și poate compromite etanșeitatea. Reducerea presiunii în tuburile bărcii duce la pierderea rigidității, deteriorarea performanței de rulare și deteriorarea mecanică (pot apărea zgârieturi acolo unde tuburile și podeaua sunt îmbinate), profilul de aluminiu (stringer) poate fi deformat acolo unde pardoseala este îmbinată.

Prin urmare, vă recomandăm să umflați barca până la o presiune nominală de 0,15 bar. Presiunea în camerele unei bărci ar trebui să fie aceeași.

Top 5 greșeli la umflarea unei barci

Principalele greșeli făcute la umflarea bărcilor gonflabile.

  • Utilizarea unei surse de aer comprimat pentru a umfla o barcă.
  • Depășirea presiunii nominale în camerele tuburilor unei bărci.
  • Utilizarea unei ambarcațiuni când presiunea nominală în tub este mai mică decât cea recomandată de producător.
  • Folosind o barcă gonflabilă cu supape deschise.
  • Secvență greșită la umflarea unei ambarcațiuni.

Cunoscând toate aceste informații, vă putem asigura că barca dumneavoastră va rezista mult timp și vă va impresiona cu adevărat atunci când vă decideți să călătoriți pe apă, să mergeți la pescuit și să vă odihniți.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!