Cum să asamblați o podină din aluminiu

Cum să asamblați o podină din aluminiu

Bărcile gonflabile din PVC au o serie de avantaje evidente față de bărcile cu cocă „dură” – ușurință, compactitate, mobilitate, siguranță, asamblare rapidă, preț rezonabil.

Bărcile gonflabile din PVC, având o serie de caracteristici „ușoare” și „mobile”, trebuie să aibă caracteristici tehnice decente care să le permită să concureze cu omologii lor mai vechi, cum ar fi RIB-urile, bărcile cu cocă rigidă și ambarcațiunile mari.

Responsabile pentru acest lucru sunt elemente structurale ale bărcilor din PVC, cum ar fi chila gonflabilă, traversa staționară pentru montarea motorului, podina tare, care conferă întregii carene a bărcii rigiditatea necesară și își păstrează forma. Acest lucru îmbunătățește performanța bărcii gonflabile, îmbunătățește manevrabilitatea, face posibilă deplasarea în modul de planare/glisaj, îmbunătățește siguranța, confortul etc.

Luăm în considerare procesul de instalare a unei podine din aluminiu pentru un model popular de barcă gonflabilă cu motor funcțională și versatilă – KOLIBRI KM-360 DXL. Acest model are un cockpit spațios, navigabilitate excelentă, stabilitate ridicată și capacitate de transport mare. Aceasta este cea mai bună alegere pentru vacanțele în familie și pentru uz profesional.

Instalarea unei podine din aluminiu pentru o barcă KOLIBRI KM-360DXL

Pardoseală din aluminiu – realizată din profil de aluminiu și utilizată exclusiv pentru bărci cu motor cu chilă. Părțile componente ale acestei podine sunt interconectate folosind profile speciale - în formă de H și în formă de U. Podina pentru modelul KM-360DXL este format din 5 secțiuni. Pentru a oferi rigiditate suplimentară, se folosesc elemente care conectează părțile podelei între ele, astfel incat aceasta devine o structură monolitică. Acest tip de podina are cea mai mare rigiditate, ceea ce este foarte important pentru bărcile cu motor cu chilă. Dezavantajele acestei plăci de podea includ greutate mai mare și un timp mai lung de instalare-demontare în comparație cu podina din tego sau Air-deck:

  1.  
  • În primul rând, alegeți un loc potrivit pentru instalare – o zonă orizontală plată, fără pietre, denivelări și ramuri ascuțite. Puteți poziționa barca pe două vâsle paralele, acest lucru va ajuta la rezolvarea problemei suprafeței neuniforme și la protejarea supapelor de nisip.

  1.  
  • Înainte de a instala podeaua, este necesar să umflați baloanele bărcii la 1/3 din volum, astfel încât barca să se îndrepte și secțiunile să fie mai ușor de instalat. Toate secțiunile sunt numerotate.

  1.  
  • Să începem cu prima secțiune, care este și secțiunea arcului. Îl punem cu suprafața "aspră" (anti-alunecare) în sus. Centrăm supapa balonului de chilă cu orificiul pentru supapa de chilă în secțiunea de prova.

  1.  
  • Instalarea celei de-a doua secțiuni. De-a lungul marginilor fiecărei secțiuni, profilele de aluminiu sunt instalate în formă de H și în formă de U.

  1.  
  • Conectăm a treia secțiune a podinei cu a doua, angajând profilele de aluminiu.

  1.  
  • Apoi instalăm a cincea secțiune, o înfășurăm sub opritoarele traversei și ne sprijinim pe traversă.
  • După ce o instalăm pe a patra, ridicăm ambele secțiuni și le punem într-o forma „casă”.

  1.  
  • Pe ultima, a cincea, secțiune este montat un profil de aluminiu de tip Y, care permite angajarea ultimelor două secțiuni.
  • Apoi, faceți apăsați pe „casa” formată și podeaua își ia poziția de lucru.

  1.  
  • După aceea, instalați barele de aluminiu.

Pentru o instalare ușoară, puteți pune o vâslă sub barcă sau puteți pompa balonul chilei la 1/3 din volum.

  • După ce s-a montat podeaua și s-au montat barele, umflăm la presiunea nominală mai întâi cele două baloane de la pupa bărcii, apoi cel de la prova și abia după aceea umflăm chila.

De asemenea, vă recomandăm să citiți articolul nostru „Cum să umflați corect o barcă gonflabilă KOLIBRI”, care descrie această problemă în detaliu.

Demontarea podelei se efectuează în ordine inversă.

Sperăm că acest articol v-a devenit util pentru a înțelege cum să instalați corect o podina de aluminiu.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!