Cum să alegi o barcă gonflabilă: 6 sfaturi

Cum să alegi o barcă gonflabilă: 6 sfaturi

Alegerea unei barci gonflabile este evidenta si usoara pentru unii, dar nu pentru toti. Desigur, dacă ești pescar, turist sau doar un fan al recreerii active, atunci de fapt nu ai nicio problemă în a alege o barcă – știi deja exact ce vrei. Dacă sunteți nou în acest domeniu, vom încerca să vă spunem pe scurt cum să alegeți o barcă gonflabilă. Unii ascultă sfaturile prietenilor, citesc comentarii și recenzii, urmăresc recenzii video pe YouTube. Dar toate aceste surse de informare sunt încă destul de subiective. Fiecare are propria sa viziune asupra detaliilor tehnice. Trebuie să alegi o barcă pentru tine, așa că îți recomandăm în funcție de obiectivele și preferințele tale personale, până la culoarea carenei.

Deci, să începem cu ce este o barcă gonflabilă?

În general, este o ambarcațiune de apă destul de ușoară, gonflabilă, pliabilă, care este echipată cu vâsle. Barca gonflabilă în formă dezasamblată este plasată într-unul sau două pungi pentru transport.

Principalele criterii pentru alegerea unei barci gonflabile.

  • Tip barca
  • Dimensiunea barcii
  • Capacitate de pasageri
  • Capacitate de încărcare
  • Caracteristicile carenei

Un anumit model de barcă este selectat în funcție de criteriile cerute.

Care este diferența dintre bărcile gonflabile?

În primul rând, barca gonflabilă modernă este realizată din material elastic rezistent din PVC și este formată din mai multe secțiuni etanșe care sunt pompate cu aer prin intermediul pompei.

Bărcile gonflabile sunt cu vâsle și cu motor, cu fund plat și cu chilă. Înălțimea plăcii, forma arcului și tipul de traversă pot fi, de asemenea, diferite, în funcție de caracteristicile dinamice ale unui anumit model.

Bărcile cu vâsle sunt o versiune simplă a unei bărci cu fund plat care poate fi folosită cu sau fără podea. Dimensiunea unei bărci cu vâsle poate varia de la 1,9 la 2,8 metri, uneori până la 3 metri. În cele mai multe cazuri, bărcile cu vâsle au suporturi pentru traversa cu balamale și pot fi echipate cu o traversă cu balamale detașabilă sub motor, de până la 3,5 CP.

Bărcile cu motor sunt cu fund plat și chilă cu o traversă staționară sub motor. Bărcile cu motor cu fund plat nu au chilă, ele pot fi puse pe mai multe opțiuni de scânduri, de la placaj la gonflabil, ceea ce adaugă rigiditate bărcii. Dimensiunile unor astfel de bărci nu depășesc 3,3 metri lungime, existând posibilitatea instalării motorului la 12 CP. Aceste bărci au caracteristici medii de conducere. Dar dacă viteza și o direcție mai bună sunt importante pentru tine, atunci o barcă cu chilă cu motor ți se va potrivi. Barca cu chilă are chilă și podea rigidă, poate fi placaj sau aluminiu. Astfel de bărci vor mulțumi cu dimensiunile considerabile, de la 3 la 4,5 metri și cu posibilitatea de instalare a motorului mai puternic până la 35 CP. Bărcile cu chilă cu motor sunt bune pentru distanțe lungi. Capacitatea de pasageri variază de la una la mai multe persoane. Bărcile gonflabile au un pescaj mic, sunt potrivite pentru funcționare în aproape orice corp de apă.

Recomandări de bază pentru alegerea bărcilor gonflabile

Mobilitate

Principalul avantaj al oricărei bărci gonflabile este mobilitatea: după ce este scoasă din portbagaj, umflată, asamblată, lansată pe apă, este gata. O barcă mică umflată poate fi purtată chiar pe umăr. Cu toate acestea, nu este pe deplin potrivit pentru modelele mari cu traversă, punte rigidă, chilă. În acest caz, asamblarea și dezasamblarea bărcii nu este frecventă, iar transportul este adesea efectuat în forma deja asamblată, pentru care există remorci speciale. Dar, în cazul general, o barcă de orice dimensiune este, înainte de toate, mobilitatea transportului ei la locul de utilizare.

Rețineți avantajul important al bărcilor gonflabile în ceea ce privește mobilitatea – acestea nu au neapărat loc în parcarea sau dana bărcii, deoarece este necesar pentru bărci „rigide” mari și bărci cu motor.

În general, gradul de mobilitate al bărcii tale este alegerea ta!
Modele:

  • Ambarcațiuni super-mice cu float (Belly boat) pentru pescuit, single. Poate fi purtat la spate, ca un rucsac – mobilitate maxima;
  • Barci compacte cu vâsle pentru pescuit, cu o capacitate de 1-2 persoane. Destul de ușor de transportat și rapid de asamblat;
  • Canoe gonflabile – bărci pentru excursii pe apă (atât pe vâsle, cât și sub motor). Poate fi comparat în mobilitate cu bărcile compacte cu vâsle;
  • Bărcile gonflabile cu motor sunt deja greu de clasificat drept mobile, deși sunt mult mai convenabile de mutat și depozitat în comparație cu bărcile „rigide”.

Mărimea

Contează dimensiunea modelului de barca gonflabilă? Buna intrebare.

Să presupunem că vă place să pescuiți singur sau că plănuiți excursii pe apă împreună cu prietenii. În consecință, barca poate fi selectată mai mica sau mai mare, din linia de modele. Din fericire, alegerea în acest sens este acum grozavă. Dimensiunea cockpitului (spațiul intern al bărcii) variază foarte mult, scaunele în bărcile gonflabile moderne sunt glisante și detașabile, ceea ce vă permite să schimbați volumul interior util al bărcii în diferite scopuri. Rețineți că dimensiunea și capacitatea de încărcare a bărcii gonflabile este bine de ales cu o marjă mică pentru scopurile dvs. Supraîncărcarea bărcii pe apă nu este permisă pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi.

Motor sau vâsle

Și aici, alegerea ta depinde doar de obiectivele tale. Fie vă îndepărtați de țărm cu ajutorul vâslelor și ancorați pentru pescuit cu o undiță într-un loc liniștit, fie planam în larg sub un motor puternic. Va amintim că și pentru bărcile cu vâsle există adesea posibilitatea instalării unui motor mic pe o traversă. Adică, alegerea „motor / vâsle”, din punct de vedere tehnic, nu depinde de dimensiunea bărcii gonflabile.

Modele:

  • modele mici de canotaj care nu prevăd instalarea motorului;
  • modele de canotaj cu posibilitatea de instalare pe o traversă detașabilă a motorului exterior cu o putere de până la 3,5 CP;
  • bărci cu o traversă staționară sub motor de la 3,5 la 35 CP.
Ai nevoie de chilă?

Chila este necesară pentru stabilitatea cursului. Bărcile gonflabile cu chilă sunt mai puțin predispuse să se balanseze în lateral la viteză, adică chila stabilizează direcția bărcii. Bărcile cu chilă au o mai bună manevrabilitate, direcție, acces rapid la barca cu motor. Pe unele modele de bărci cu motor există o chilă gonflabilă, ceea ce reprezintă un avantaj. Dacă planurile tale nu includ o plimbare rapidă cu briza, alege un model de barcă cu fundul plat.

Modele:

  • chila gonflabilă este de obicei echipată pe bărcile de dimensiuni medii și mari

Puntea

Puntea sau podeaua oferă bărcii gonflabile confort, siguranță, funcționalitate și rigiditate suplimentară. Statul în picioare sau mersul pe podea solidă este, desigur, mai confortabil și mai sigur. Bărcile gonflabile cu motor și cu vâsle sunt echipate în principal cu podea de diferite tipuri. De exemplu, vâslitul este mult mai convenabil, sprijinind picioarele pe o punte solidă și ridicați-vă sau intrați în cockpit mai convenabil și mai sigur, dacă fundul nu se îndoaie și alunecă sub tine. În plus, puteți cumpăra oricând o placă de podea mai târziu sau o puteți schimba cu un alt tip. Apropo, tipurile de pardoseli sunt următoarele:

  • tego;
  • aluminiu;
  • Air-deck.

Diferitele tipuri de podine diferă în funcție de funcționalitate, deși servesc aceluiași scop. Podinele din placaj și aluminiu sunt de aproximativ două ori mai grele decât cele gonflabile.

Modele:

  • toate bărcile gonflabile au posibilitatea de a instala o podina de diferite tipuri;
  • exista modele care nu au podina in configuratia de baza, dar poate fi oricând achizitionata si instalata optional

Echipament optional

Alegeți un producător care oferă multe caracteristici opționale pentru modelele lor de bărci gonflabile. De obicei, echipamentele opționale sunt concepute pentru modele specifice de bărci gonflabile, datorită locației și dimensiunii elementelor de fixare, cum ar fi pentru bimini top sau dodger detașabil.

Gențile care sunt amplasate sub scaune (contrac) sau în prova bărcii, scaunele moi detașabile au, de asemenea, dimensiunea și caracteristicile de atașare la anumite modele ale unui anumit producător și este posibil să nu se potrivească pe o ambarcațiune de altă marcă, acest lucru ar trebui, de asemenea, fi reținut.

Produsele opționale de cusut pentru bărci sunt foarte utile, cum ar fi:

  •      bimini top;
  •      copertina de protectie;
  •      dodger detașabil de la stropi;
  •      acoperire generală pentru transportul cu barca;
  •      veste de siguranță;
  •      saci speciale de barcă pentru depozitare și transport


Amintiți-vă despre accesorii opționale atât de importante, cum ar fi suporturile pentru lansete, lansetele spinning și sondele eco.

Raport calitate/preț

Întrebare filosofică.

Îmi vin în minte fraze despre „cumpără frumos sau cumpără de două ori (de trei ori)” sau „nu-ți părut rău pentru tine, iubit”. Ideea de a hoinări pe forumuri și rețele de socializare în căutare de recenzii și sfaturi îmi vine din nou în minte. Fii cu picioarele pe pământ.

În principiu, modelele de bărci gonflabile de la diferiți producători sunt similare între ele în general, se folosesc modele similare, dimensiunea și forma diferitelor modele sunt repetate undeva, deși, desigur, există dezvoltări ale designerului. Dar diferențele importante, ca întotdeauna, sunt în detalii. Materialul, cusăturile, accesoriile, calitatea asamblarii, un set de echipamente și accesorii opționale, service, garanție și multe alte caracteristici fac fiecare marcă specială.

Unii producători vor să economisească și să încerce să facă barca mai ieftină. De exemplu, folosesc piese din plastic ieftin de la producători terți, iar unii, dimpotrivă, se angajează în turnare și garantează calitatea prin aplicarea siglei sale pe piese. Tehnologiile de fabricație diferă și ele. De exemplu, curenții de înaltă frecvență sunt cea mai bună alegere pentru o conexiune bună a cusăturii. Și materialul, desigur, este, de asemenea, foarte important. Țesătura ieftină nu este de înaltă calitate și invers - este evident.

Apoi, vâsle, scaune, punte, genți, suporturi pentru unelte de pescuit, copertine, roți de traversă și o mulțime de echipamente și accesorii, care fie sunt incluse în setul de bază, fie achiziționate separat ca opțiuni, toate acestea, desigur, afectează și Preț. Și să determinați valoarea magică pentru bani este doar treaba voastră. După ce ați studiat descrierea tehnologiilor de fabricare a bărcilor de la diferiți producători (dacă este descrisă pe site-urile lor), puteți trage deja câteva concluzii pentru dvs. Puteți vizita adesea magazinul mărcii în avans, puteți inspecta singur barca, o puteți atinge, așa-zis, și trageți concluzii.

Certificarea internațională a modelelor de bărci joacă, de asemenea, un rol important în selecție. Nu fi leneș să găsești aceste informații, iar alegerea ta va fi și mai corectă.

Deci, ați citit articolul până în acest punct, acum dețineți toate datele necesare pentru a alege o barcă. Criteriul principal sunt preferințele personale și scopul pentru care intenționați să utilizați viitoarea dvs. barcă.

Vă dorim alegerea corectă a barca gonflabilă de vis, care vă va încânta pe dumneavoastră și pe prietenii tăi mulți ani.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!