Cum se repară o barcă gonflabilă

Cum se repară o barcă gonflabilă

În timpul oricărei călătorii pe apă - pescuit sau vânătoare, în timpul unui rafting dificil pe râuri de munte sau în timpul unei excursii în familie pe lacuri liniștite, există șansa de a deteriora o barcă gonflabilă din PVC. Astfel de bărci sunt fabricate dintr-o țesătură cu cinci straturi destul de durabilă, care are o densitate diferită în funcție de modelul ambarcațiunii. Cu toate acestea, o deteriorare a părților laterale ale bărcii, care sunt tuburi umflate sub o anumită presiune, poate duce la dezumflare, deformare și pierdere a flotabilității, ceea ce atrage consecințe periculoase pe apa.

Nevoia de reparații poate apărea atât acasă, cât și în timpul călătoriei. Prin urmare, trebuie să fiți pregătit pentru faptul că s-ar putea să trebuiască să eliminați deteriorarea unei ambarcațiuni din PVC în condiții extreme.

Tipuri de deteriorare a bărcilor din PVC

Cea mai frecventă deteriorare a unei bărci din material PVC este, desigur, o înțepătură sau o tăietură în carenă (fund sau tuburi gonflabile). Asemenea găuri enervante pot apărea ca urmare a lovirii unui zgomot sau a altui obiect ascuțit din apă. Carcasa din PVC poate fi străpunsă din interior din interior - cu un cuțit, ancoră sau alt obiect ascuțit. Pot apărea zgârieturi severe ale carenei, cu încălcarea ulterioară a integrității sale, dacă ambarcațiunea este târâtă neglijent de-a lungul țărmului. Există, de asemenea, șansa de a arde țesătura bărcii în timp ce este ancorată sau ancorată dacă barca este situată pe țărm prea aproape de foc.

Pe lângă deteriorarea integrității țesăturii PVC pe părțile laterale și pe partea inferioară, pot apărea și alte daune ale bărcii, de exemplu:

  • deteriorarea vaslelor
  • deteriorarea suportului de motor
  • deteriorarea supapei
  • spargerea pompei
  • deteriorarea podelei

Este mai bine să încredințați repararea daunelor complexe unor profesioniști, acest lucru vă va economisi timp și vă va proteja barca de posibile acțiuni greșite. Centrul de service este întotdeauna gata să pună în stare de funcționare orice model de bărci fabricate de KOLIBRI.

Instrumente și materiale pentru repararea unei bărci din PVC

Pentru a repara o barcă din PVC, veți avea nevoie de un set minim de materiale și unelte:

  • bucată de material PVC;
  • un lipici special;
  • un obiect solid neted sau rolă (pentru netezire);
  • un pistol termic sau un uscător de păr de uz casnic;
  • foarfece sau un cuțit;
  • șervețele sau cârpă de ștergere;
  • acetonă (sau alte mijloace pentru degresarea suprafețelor lipite).

Cum să găsiți o avarie la o barcă

Dacă deteriorarea bărcii dumneavoastră este o tăietură sau o perforare a corpului din PVC, dar nu este vizibilă vizual, utilizați o modalitate simplă de a detecta o mică gaură: acoperiți zona presupus deteriorată a carenei bărcii cu o soluție de săpun spumă și apăsați tuburile — veți vedea bule în creștere acolo unde este punctul de scurgere.

Cum să remediați o tăietură sau o perforație în carena bărcii

Tăieturile sau înțepăturile mici (până la 5 cm) pot fi reparate cu ușurință de unul singur, chiar și în condiții de teren, folosind un kit de reparații standard. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să determinați unde se află exact puncția, apoi curățați, uscați și degresați bine zona deteriorată. Apoi, folosind un creion, trebuie să marcați contururile plasturelui pe carenă, să decupați plasturele - ar trebui să fie mai mare decât zona deteriorată cu aproximativ 2 cm la margini. Exteriorul materialului PVC este mat, pe interior este lucios. Așezați barca pe o suprafață dură plană pentru confortul reparației. Aplicați lipici pe partea deteriorată a bărcii și pe plasture, apoi conectați-le apăsând și netezind locul cu orice obiect plat, neted sau cu o rolă specială. De asemenea, trebuie să învățați cum să aplicați un anumit adeziv, deoarece uneori trebuie să așteptați mai întâi 10-15 minute după ce ați aplicat lipici și abia apoi să conectați piesele. Dacă doriți să lipiți mai bine plasturele, puteți preîncălzi locul de lipire cu un uscător de păr. Cu toate acestea, nu este atât de ușor să folosiți un uscător de păr în condiții de teren, desigur.

Dacă puncția este mare, puteți folosi mai multe petece de dimensiuni diferite. În primul rând, trebuie să lipiți primul plasture, așa cum este descris mai sus, apoi să lipiți altul deasupra - al doilea ar trebui să fie cu câțiva centimetri mai mare. Această metodă este mai fiabilă, mai ales pentru daune medii.

După reparație, trebuie respectate o serie de reguli simple, astfel încât barca dumneavoastră să vă servească mult timp în viitor:

  • După reparație, o barcă din PVC nu poate fi folosită imediat pe apă. Trebuie umplut puțin cu aer sau pliat cu grijă, astfel încât locul de lipire să nu se plieze. De obicei durează 24 de ore pentru a fixa complet piesele lipite.
  • Nu folosiți astfel de cleiuri precum „Moment” sau „Superglue”, nu sunt bune pentru aceste scopuri, deoarece adesea apar fisuri din cauza unor astfel de cleiuri și nu pot garanta rezistența la apă. Prin urmare, folosiți întotdeauna lipiciul pe care îl recomandă producătorul bărcii, sau chiar mai bine – lipiciul din trusa de reparații.
  • Dacă deteriorarea navei este mai mare de 15 cm lungime, este mai bine să solicitați ajutor de la centrul de service al companiei de producție a bărcilor KOLIBRI.
  • Nu folosiți focul deschis pentru a încălzi piesele care sunt lipite. Puteți să supraîncălziți, să topiți materialul sau să porniți focul. Un uscător de păr de uz casnic obișnuit sau un pistol termic este bun pentru aceste scopuri.

Cum să minimizezi reglajul unei bărci din PVC

Când cumpărați o barcă din PVC, ar trebui să acordați atenție dacă în setul de bază există un kit de reparații și, de asemenea, trebuie să alegeți o barcă cu o anumită densitate de țesătură pentru scopuri specifice - țesătură ușoară (750-950 gr/m2) pentru bărci pe care urmează să le folosiți pentru excursii și recreere, o țesătură mai groasă (1100 gr/m2) – în scopuri mai semnificative.

Orice barca KOLIBRI contine un kit de reparatie format dintr-un plasture si un tub de lipici special.

Desigur, calitatea bărcii afectează cât de des o veți repara. Aici, mai mult ca niciodată, se aplică regula „un avar plătește de două ori”, deoarece o calitate proastă a bărcii dumneavoastră nu este doar un cost suplimentar pentru repararea acesteia, ci și un pericol pentru siguranța pe apă — a dumneavoastră și a celor dragi. .

Regulile simple pentru utilizarea în siguranță și optimă a bărcii vă vor ajuta, de asemenea, să evitați situațiile neplăcute cu reparații:

  • Păstrați obiectele ascuțite în huse pentru a nu deteriora accidental carena bărcii gonflabile.
  • Manipulați sursele de foc cu atenție în timp ce sunteti ancorat sau în interiorul bărcii.
  • Acordați atenție zonei în care este folosită barca dvs. - nivelul scăzut al apei, apa puțin adâncă și alte obiecte diferite din apă prezintă un risc potențial de deteriorare a carenei. Țărmurile și fundul stâncos pot fi, de asemenea, periculoase pentru țesătura PVC.
  • Vă recomandăm să alegeți bărci gonflabile din PVC de marcă de înaltă calitate – și așa vă veți găsi să vă reparați barca, cât mai rar posibil.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!