Cum depozităm barca pe timpul iernii?

Cum depozităm barca pe timpul iernii?

Încă o dată, sezonul s-a încheiat. Barca ta gonflabila te-a făcut cu adevărat fericit și te-a servit cu fidelitate în sezonul cald. Picnicuri de neuitat, drumeții incitante pe apă, pescuitul în zori și lumina lunii pe apă au rămas acum în urmă. Mai aveți o mulțime de planuri nerealizate, drumeții, dar vine iarna. Deci, cum să-ți depozitezi barca în timpul iernii înainte de a începe noul sezon? Astfel incat sa ii prelungesti viața cât mai mult posibil? Astfel incat sa eliminați necesitatea reparațiilor timp de decenii?

Pregătirea unei bărci gonflabile pentru depozitarea pe timp de iarnă

Înainte de începerea depozitării de iarnă, trebuie să vă pregătiți corespunzător barca.

  • În primul rând, trebuie să îndepărtați scaunele, vâslele, suportul de motor, eventual podeaua etc.
  • După aceea, trebuie să curățați barca de murdărie, nisip, alge și reziduuri de iarbă. Îndepărtați resturile solzilor de pește și momeala de pescuit parfumată - mirosul lor poate atrage rozătoarele care pot deteriora materialul PVC.
  • Barca trebuie spălată, mai ales în locurile în care partea laterală este îmbinată cu fundul, folosind un burete sau o perie moale. Asigurați-vă că nu există pete de ulei sau benzină pe barcă. Nu folosiți compuși abrazivi, este suficient un detergent fără componente agresive.
  • Apoi, trebuie să uscați bine barca. Acordați o atenție deosebită cusăturilor și altor locuri greu accesibile din barca dvs. care acumulează umiditate.
  • Verificați, de asemenea, toate accesoriile pentru bărci – vâsle, pompă, scaune. Spălați și uscați bine, reparați dacă există vreo deteriorare.
  • De asemenea, dacă în timpul pregătirii ambarcațiunii pentru iarnă găsești vreo deteriorare (tăieturi, zgârieturi etc.), marcați-le pentru a le elimina singur folosind un kit de reparații sau contactați centrul de service al companiei KOLIBRI.
  • Dacă vă depozitați barca într-o geantă, este foarte important să o pliați corect. Așezați-vă barca pe o suprafață plană, scurgeți aerul din camerele tuburilor și din chila gonflabilă, dacă barca dumneavoastră este cu chilă. Pentru a face acest lucru, deschideți capacul supapei, apăsați tija supapei astfel încât să se blocheze în poziția cea mai de jos, eliberați aerul. O barcă din PVC ar trebui să fie pliată la temperaturi peste zero pentru a evita colțurile ascuțite și cutele. Dacă barca dvs. este una cu vâsle, atunci nu contează cum să pliați barca. Dar dacă sunteți proprietarul unei ambarcațiuni cu motor cu o traversă staționară, atunci vă recomandăm să începeți de la pupa. Puneți barca pe o suprafață plană, aliniați părțile laterale, înfășurați-le în interiorul bărcii și apăsați traversa împotriva lor, astfel încât lățimea bărcii să devină lățimea traversei. Înfășurați conurile în traversă și începeți să pliați ușor barca. În același timp, fiți cu ochii pe capacul supapei pentru a nu deteriora supapa și capacul acesteia atunci când pliați barca.

Locuri pentru depozitarea unei barci pe timpul iernii

Depinde de camera în care intenționați să vă depozitați barca. Dacă este un garaj, șopron sau mansardă cu spațiu suficient acolo, atunci este mai bine să țineți barca umflată. De obicei, este atârnat orizontal sub tavan, deși poate fi depozitat atât pe verticală – când partea din față a bărcii este sus, cât și pe orizontală – pe lateral. Nu este indicat să puneți barca vertical pe conuri.

Dacă nu vă puteți depozita barca într-o stare umflată, o puteți plia cu grijă și o puteți depozita în geanta originală de la producător. În același timp, regula principală este să respectați secvența de pliere și regimul de temperatură atunci când pliați barca.

În general, se crede că bărcile din materiale moderne PVC pot fi depozitate la temperaturi de până la -20 °C și mai jos. Dacă, la urma urmei, țineți barca într-o geantă la temperaturi sub zero, este foarte descurajat să exercitați o forță fizică care îi poate schimba forma și poziția înainte ca temperatura să crească. Nu puneți alte lucruri și obiecte grele deasupra și nu le adăugați în barca ambalată. Materialul PVC pliat incorect își pierde elasticitatea la temperatură scăzută, ceea ce poate duce la cute.

După cum am menționat mai sus, dacă aveți suficient spațiu în garaj sau alt spațiu închis, barca dumneavoastră poate fi depozitată acolo. Dacă în cameră există dispozitive de încălzire, barca trebuie plasată cât mai departe de acestea.

Dacă nu aveți suficient spațiu, atunci puteți depozita barca pliată. O geantă cu barca ta poate fi depozitată pe balcon sau în cămară.

Modalități de a depozita o barcă

Principalele etape pregătitoare ale depozitării unei bărci gonflabile în extrasezon:

  • curățați bine barca de murdărie, alge, solzi de pește etc.;
  • spală barca;
  • uscați bine barca;
  • verificați suprafața PVC pentru eventuale defecte și marcați-le pentru eliminarea ulterioară înainte de un nou sezon.

Următorii pași depind de modul de stocare:

Depozitarea unei barci gonflabile

O barcă umflată este depozitată în interior (orizontal sau vertical):

  • așezați barca cât mai departe de sursele de încălzire;
  • eliminați influența vaporilor de benzină, uleiuri etc.;
  • luați în considerare riscul de contact cu obiecte ascuțite, unelte etc.

Depozitarea unei barci pliate

Barca trebuie depozitată în geanta de ambalare de la producător

  • dacă o barcă gonflabilă este depozitată pliată la o temperatură negativă, atunci forma și poziția acesteia nu trebuie schimbate până când temperatura crește;
  • dacă în cameră există dispozitive de încălzire, barca trebuie plasată cât mai departe de acestea.

Aceste reguli simple vă vor permite să vă mențineți barca gonflabilă din PVC în stare de funcționare timp de mulți ani, fără a fi nevoie de reparații. Odată cu începutul următorului sezon de apă, barca dumneavoastră vă va aduce bucuria unor noi excursii, pescuit și relaxare cu prietenii în natură din nou și din nou.

Nu uitati sa va uitati la barcile disponibile pe site:
https://www.kolibrimarket.ro/b%C4%83rci-pneumatice

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!